Who is Banksy?

Der er en revolutionær poesi i Banksy’s værker. Et råb af smerte over uretfærdighed og en kærlighedserklæring til mennesket. Det er denne modsætning; kærlighedens vrede – der gør Banksy til så vidunderlig en kunstner. At han så også er en mystisk figur giver ham blot et ekstra lag af romantik. Han er vor tids Røde Pimpernel, vores europæiske Che Guevara, Nick Caves fortolkning af Ned Kelly. Han er banditten, der gør godt. 

Banksy – den anonyme kunstner, der blev valgt af Time Magazine  blandt de 100 mest indflydelsesrige mennesker i 2010. Grafitti-maleren, der måske er millionær, til trods for at selve sjælen i grafitti-kunsten er anti-kommerciel. Ét af hans værker blev solgt på auktion for knapt 3 mio. kr. Men kunstneren holder ikke selv auktioner, da han anser dem for udemokratiske. Banksy giver ikke interviews, han møder ikke op for at modtage priser, ej heller kan han ses til sine egne udstillinger.

Her er mine ynglings-Banksy’er. Du kan finde dine egne på hans hjemmeside og downloade dem i høj opløsning. Gratis. http://banksy.co.uk/

“I give away thousands of paintings for free. I don’t think it’s possible to make art about world poverty and trouser all the cash.”

“Art should comfort the disturbed and disturb the comfortable.”

I just wanna make the world a better-looking place. If you don’t like it, you can paint over it! 

 

22222f2ed0

“The art world is the biggest joke going. It’s a rest home for the overprivileged, the pretentious, and the weak. “

“Nobody ever listened to me until they didn’t know who I was”


wallpaper2you_250601

“Bus stops are far more interesting and useful places to have art than in museums.”

Læs en god artikel om Banksy fra the Smithsonian her.

faqpp_01-2