Er du mere menneske end mig?

Den sydafrikanske fotograf Pieter Hugo viser os en verden, der støder og fascinerer og skræmmer. Han portrætterer mennesker bragt i knæ af livet, men som er lige så meget i live som du og jeg. Der er en intensitet i deres blik, der udfordrer os i vores hvide, velstillede privilegium og synes at spørge: ”Tror du mine drømme er mindre end dine? Synes du din livsstil undskylder min? Mener du, at du er mere menneske end mig”

Blandt hans emner er cirkusfolk med hyæner, aber og slanger som kæledyr, albinoer og andre mennesker, med fysiske særtræk. Han viser os mennesker, der lever i affald og overlevende fra folkemord og AIDS epidemier, mennesker hvis kroppe og ansigter ligner noget fra Steven King’s zombiefilm.

Læs mere om Pieter Hugo her:

With-my-son-Jakob-Hugo-Pieter-Hugo