Urban Zen

Donna Karan har gjort lige præcis det, mange kvinder drømmer om: Hun har gjort sin livsstil til en succesfuld forretning. Urban Zen er stedet, hvor du finder tøjet, møblerne, smykkerne, spiritualiteten, filantropien og yogaen, som alle er en del af Karans hverdag. Det er sanselighed, luxe-materialer, tyngde, fremmede kulturer, håndværk og kærlighed.

Urban Zen er det fysiske udtryk for en kvindes hjerteområder; det er manifestationen af drøm, vilje og passion. Og det er for mig at se en utrolig smuk måde at tilbringe den sidste del af ens aktive karriere. For det, og for hendes uovertrufne skrædderkunst og sanselige design, er Donna Karan én af mine heltinder.

Urban Zen-kollektionen “Elements”

Urban Zen-kollektionen “The Alchymist Collection”

Men før Urban Zen designede Karan til den (meget) urbane kvinde, der balancerede karriere, kultur og familie. I 80’erne gav hun karrierekvinden et blødere udtryk end de vilde skulderpuder i herrehabitten. Hendes tøj gav kvinden autoritet OG fremhævede hendes femininitet.

Donna Karans tøj er eksklusivt og dyrt. Jeg gav engang 5.000 kroner for en hvid bomuldsskjorte! Men det var så meget mere end en skjorte. Den kunne styles som aftentop til lang nederdel, arbejdsskjorte under en jakke eller i stedet for jakke. I blændende hvid bomuldspoplin, der ikke krøllede, var den et mesterværk i skrædderkunst. Billede øverst til venstre.

Jeg har en 10 år gammel “cozy”; et stort rektangel i cashmere med to ærmer, der fungerer både som cardigan, tørklæde, sjal og hyggetæppe, og som kan styles på utallige måder. Billede nederst til venstre.

Og det er netop én af Karans unikke styrker; hvert stykke tøj kan fungere i flere sammenhænge. Hendes capsule collection er berømt for at bestå af “7 easy pieces”, der kan pakkes (uden at skulle stryges), sammensættes på kryds og tværs og tage dig fra morgen til aften, uanset hvad dagen byder på af program. Denne evne til at formulere en grundstruktur, som Karan også viser i sin skrædderkunst, kombineret med en helt enestående sensualitet i drapering og materiale er både smuk og imponerende.

Læs og se mere fra Urban Zen

Læs Donna Karans selvbiografi